A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Дубов'язівської селищної ради

Фестиваль «Головні убори та дівочі зачіски Слобожанщини»

Дата: 05.03.2020 17:08
Кількість переглядів: 13

Відповідно до наказу Департаменту освіи і науки Сумської обласної державної адміністрації від 17.10.2019 № 644-ОД «Про проведення обласного форуму патріотичних справ дітей та учнівської молоді «Голос крові: ми – Українці!» 5 грудня 2019 року відбувся форум патріотичних справ дітей та учнівської молоді «Голос крові: ми – Українці!», у межах якого було проведено фестиваль «Слобожанський оберіг».

У фестивалі, цьогорічна тематика якого «Головні убори та дівочі зачіски», взяли участь вихованка гуртка «Пізнаємо рідний край» Шелудько Леся разом із керівником гуртка Урлаповою Н. М.

Під час засідання круглого столу за участю майстрів народної творчості учасники фестивалю дізналися багато цікавих фактів про найпоширеніші головні убори Слобожанщини від давнини до сьогодення, про особливості зачісок рідного краю, а також переглянули фотовиставки головних уборів та зачісок, які прикрашали наших землячок.

Учасники національно-родинної локації отримали неоціненні знання з історії побуту жінок Слобожанщини та натхнення для продовження пошуково-дослідницької роботи із теми «Головні убори та дівочі зачіски».


« повернутися

Вхід для адміністратора