A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Дубов'язівської селищної ради

Форум національно-патріотичного виховання «Пробуди свідомість»

Дата: 05.03.2020 16:59
Кількість переглядів: 10

Формування почуття патріотизму, виховання поваги до Конституції України, національних символів, законодавства, любові до рідної мови – першочергове завдання як для держави, так і для системи освіти в цілому. У зв’язку з цим національно-патріотичне виховання є важливою складовою освітнього процесу.

Оскільки головне завдання закладів освіти – так побудувати виховну діяльність, щоб сама її організація, приклади авторитетних наставників-учителів, шкільне середовище виховували дітей у дусі патріотизму, глибокого розуміння історії свого народу, національної ідентичності, самобутності, 11-12 грудня 2019 року відповідно до листа Сумської обласної державної адміністрації від 27.11.2019 року № 01-46/11735 «Про участь у форумі» у приміщенні Конгрес-центру СумДУ відбувся обласний форум національно-патріотичного виховання «Пробуди свідомість», у якому взяли участь представники Дубов’язівської селищної ради: Лелюх А. В. – директор ЦДЮТ Дубов’язівської селищної ради, Лелюх Є. Л. – учитель предмету «Захист Вітчизни» Дубов’язівського НВК «СШ І – ІІІ ст.- ДНЗ».

Протягом двох днів для учасників форуму проведено тематичні інтерактивні лекції, спілкування у форматі «жива бібліотека», роботу в секціях військово-патріотичного та краєзнавчого спрямування, презентацію відео-фільмів в межах проєкту «Свої», присвячених видатним діячам культури, мистецтва, літератури Сумщини, панельну дискусію щодо актуальності гри «Сокіл» («Джура»), тренінг з медіаграмотності та нагородження переможців конкурсу «Я пишаюсь, я – Українець!».

Як зазначила заступник начальника управління молоді та спорту облдержадміністрації Ольга Різніченко: «Ми намагалися побудувати програму таким чино, щоб наштовхнути учасників на патріотичний настрій, на активнішу роботу в цій галузі, хочемо розкрити цю тему незвичайними формами роботи».

Участь у форумі сприяла налагодженню взаємодії між різними структурами, зокрема відділами освіти та військкоматами, із метою якісної та ефективної підготовки для участі у грі «Сокіл» («Джура»), пошуку нових ефективних форм реалізації концепції національно-патріотичного виховання у закладах загальної середньої освіти.


« повернутися

Вхід для адміністратора