A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Дубов'язівської селищної ради

ВІДБУЛАСЬ НАРАДА КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ СЕЛИЩНОЇ РАДИ: КЛЮЧОВІ ТЕМИ ЗУСТРІЧІ

Дата: 25.04.2023 16:31
Кількість переглядів: 18

ВІДБУЛАСЬ НАРАДА КЕРІВНИКІВ ЗАКЛАДІВ ОСВІТИ СЕЛИЩНОЇ РАДИ: КЛЮЧОВІ ТЕМИ ЗУСТРІЧІ

Сьогодення несе в собі цілу низку складних викликів для освітнього процесу нашої країни. Передбачити всі ризики чи просто проігнорувати їх неможливо. Потрібно здійснювати ґрунтовну, систематичну та ціленаправлену роботу по формуванню безпечного освітнього середовища у навчальних закладах, вдосконалювати всебічну співпрацю між вчителями, учнями та їх батьками, розвивати готовність адаптивного реагування всіх учасників навчального процесу до змін у будь-якому з напрямів діяльності в умовах воєнного стану.

Про це говорили сьогодні на нараді начальника відділу освіти, молоді та спорту Дубов’язівської селищної ради Юрія БІЛАНА з керівниками закладів освіти Дубов’язівської селищної ради за участі заступників селищного голови Наталії ГАРЯЧОЇ та Олени БОХАН.

В ході роботи учасники засідання обговорили результати моніторингу стану організації освітнього процесу в закладах загальної середньої освіти, хід атестації та сертифікації педагогічних працівників, участь у Всеукраїнських учнівських олімпіадах з навчальних предметів та про результативність учнів-членів МАН України.

Також за сприяння Фундації Олени ЗЕЛЕНСЬКОЇ в межах ініціативи Глобальної бізнес-коаліції для освіти (GBC-Education) та проєкту «Цифровий актив для України» компаній «HP» та «Microsoft» наші освітяни отримали сучасні ноутбуки задля кращого технічного забезпечення освітнього процесу, його безперервності в умовах воєнного стану. Ці гаджети сприятимуть створенню освітнього STEAM-середовища в закладах освіти селищної ради та стануть чудовими помічниками вчителям при підготовці і проведенні онлайн-уроків.

Крім цього усі присутні заслухали представників Конотопського районного управління ГУ ДСНС України в Сумській області, які в рамках просвітницько-інформаційної кампанії нагадали про безпечне поводження з джерелами світла і тепла в житлових приміщеннях, застерегли від порушень правил експлуатації газовим обладнанням, електроприладами різної потужності та правил поводження з вибуховими та різноманітними підозрілими предметами.

В свою чергу, поліцейський офіцер громади Олег ДОМНІЦЕН проінформував керівників закладів освіти щодо молодіжного небезпечного руху, що набув останнім часом популярності серед підлітків в мережі та закликав освітян посилити роботу з батьками дітей. Він наголосив, що безпека і захист дітей є нашим спільним першочерговим завданням і тому саме зараз важливо налагодити активну координацію дій правоохоронних органів, місцевої влади, освітян та батьків з метою недопущення виникнення різного роду негативних ситуацій.

В підсумку наради були надані відповідні рекомендації та роз'яснення щодо найбільш проблемних робочих питань.


« повернутися

Вхід для адміністратора