A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Дубов'язівської селищної ради

Селекторна нарада керівників закладів освіти Дубов’язівської селищної ради від 14.04.2020

Дата: 14.04.2020 15:46
Кількість переглядів: 14

 

Відповідно до Плану роботи відділу освіти, молоді та спорту Дубов’язівської селищної ради 14 квітня 2020 року відбулася селекторна нарада з керівниками закладів освіти Дубов’язівської селищної ради на платформі Zoom. На початку наради начальник відділу освіти, молоді та спорту Т. Машай оголосила регламент роботи та окреслила коло питань, винесених на нараду.

Директор комунального закладу позашкільної освіти Дубов’язівської селищної ради Конотопського району Сумської області «Центр дитячої та юнацької творчості» А. Лелюх повідомила про проведення Всеукраїнського конкурсу творчості дітей та учнівської молоді «За нашу свободу» та надала методичні рекомендації щодо організації конкурсу в умовах карантину.

Методист відділу освіти, молоді та спорту Дубов’язівської селищної ради Ю. Пріла розглянула питання виконання учасниками освітнього процесу законодавчих вимог щодо протидії булінгу, наголосила на тому, що одним із основних обов’язків керівника закладу загальної середньої освіти, що закріплені Законом України «Про повну загальну середню освіту», є обов’язок створювати в закладі освіти безпечне освітнє середовище. Методист акцентувала увагу учасників конференції на обов’язковому виконанні наказу Міністерства освіти і науки України від 28.12.2019 № 1646 «Деякі питання реагування на випадки булінгу (цькування) та застосування заходів виховного впливу в закладах освіти, необхідності створення постійної комісії з розгляду випадків булінгу, забезпеченні неухильного виконання плану заходів, спрямованих на запобігання та протидію булінгу, і розробці порядку подання та реагування на випадки булінгу в закладах освіти (із обов’язковим затвердженням педагогічною радою).

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Т. Машай залучила керівників закладів освіти до обговорення листа Міністерства освіти і науки України від 08.04.2020 № 1/9-201 «Щодо нагальних питань впровадження Закону України «Про повну загальну середню освіту» та зосередила увагу учасників конференції на алгоритмі вирішення кадрових питань в закладах загальної середньої освіти відповідно до нового законодавства.

У підсумку селекторної наради учасники отримали відповіді на свої запитання та методичні рекомендації щодо організації роботи закладів освіти Дубов’язівської селищної ради.   



« повернутися

Вхід для адміністратора