A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Дубов'язівської селищної ради

З 23 ВЕРЕСНЯ В УСІХ РЕГІОНАХ УКРАЇНИ БУДЕ ВСТАНОВЛЕНО «ЖОВТИЙ» РІВЕНЬ ЕПІДНЕБЕЗПЕКИ

Дата: 21.09.2021 14:49
Кількість переглядів: 13

Повідомляємо, що станом на 21.09.2021р. з 244 працівників закладів освіти Дубов'язівської селищної ради 227 вже провакциновано, що складає 93 % від загальної кількості працівників, у тому числі першою дозою - 26 осіб (11%), другою дозою - 201 особа (82%).

З 23 вересня в усіх регіонах України буде встановлено «жовтий» рівень епіднебезпеки.

Таке рішення прийнятне на засіданні Державної комісії ТЕБ та НС, яке відбулося під головування Прем'єр-міністра України.

Денис Шмигаль зауважив, що епідемічна ситуація в країні стрімко погіршується, тому обов’язок держави — захистити життя та здоров’я людей. Водночас він наголосив, що вакцинація на сьогодні є найефективнішим способом протидії COVID-19, і держава забезпечила можливість будь-кому щепитися безкоштовно.

За результатами засідання Державна комісія ТЕБ та НС вирішила:

??встановити з 00 год 00 хвилин 23 вересня 2021 р. «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України;

?? застосувати на території всіх регіонів України обмежувальні протиепідемічні заходи, передбачені для «жовтого» рівня епідемічної небезпеки;

«Обмеження «жовтої» та «червоної» зон не поширюватимуться на ті заклади, де персонал та відвідувачі вакциновані, мають негативний тест або підтвердження нещодавно перенесеної хвороби. Це той метод, який на сьогодні успішно використовує низка європейських і світових країн для того, щоб уберегти людей і водночас не зупиняти економічну активність країни», — зазначив Прем’єр-міністр.

Постановою Кабінету Міністрів України від 09 грудня 2020 № 1236 "Про встановлення карантину та запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2" (зі змінами) при перебуванні в «жовтому» рівні епідемічної небезпеки поширення COVID-19 заборонено:

-відвідування закладів освіти здобувачами освіти у разі, коли на самоізоляції через контакт з пацієнтом з підтвердженим випадком COVID-19 перебуває більш як 50 відсотків здобувачів освіти та персоналу закладу освіти;

-відвідування закладів освіти здобувачами освіти, крім закладів освіти, в яких не менш як 80 відсотків працівників мають документ, що підтверджує отримання повного курсу вакцинації, чи міжнародний, внутрішній сертифікат або іноземний сертифікат, що підтверджує вакцинацію від COVID-19 однією дозою дводозної вакцини (жовті сертифікати), або однією дозою однодозної вакцини чи двома дозами дводозної вакцини (зелені сертифікати)

 


« повернутися

Вхід для адміністратора