A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Дубов'язівської селищної ради

Подарунок ДОНОРУ

Дата: 14.05.2021 13:39
Кількість переглядів: 11

Підтримка хворих, які потребують переливання крові, - основна мета донорського руху, діяльність якого спрямована на пропаганду добровільної здачі крові чи її компонентів задля збереження життя і здоров’я людей.

Проблема донорства надзвичайно гостро постає у реаліях сьогодення, оскільки населення недостатньо обізнане у питанні добровільної здачі крові, у засобах масової інформації ця тема не набуває широкого висвітлення. Тому із метою формування в дітей та учнівської молоді активної громадянської позиції, підвищення рівня усвідомлення ними соціальної значущості донорства у Сумській області протягом квітня-травня 2021 року проводиться конкурс дитячих творчих робіт «Подарунок ДОНОРУ».

Учні закладів освіти Дубов’язівської селищної ради активно долучилися до популяризації ідеї донорського руху та виготовили сувеніри-подарунки людям, які віддають частинку себе заради порятунку хворих.

Роботи, представлені в межах конкурсу, презентують уявлення дітей про донорство крові, підтримку донорського руху в Україні. Найпоширенішим символом серед дитячих творінь стало червоне серце у різних варіаціях: вишите бісером, в’язане гачком, виготовлене із тканини, пластиліну, паперу у техніці квілінг. Також учнівська молодь вирішила підтримати благородну справу донорів і подарувати їм власноруч виготовлені м’які іграшки, листівки, оригінальні картини із тканини, паперові сувеніри та художні витвори із природніх матеріалів. Роботи учасників обласного конкурсу «Подарунок ДОНОРУ» несуть ідею вшанування і популяризації добровільного донорства крові, милосердя та гуманізму.

Подарунки, виготовлені руками дітей, будуть передані до Конотопського центру служби крові для вручення людям, які добровільно здають кров і дарують хворим надію на одужання, та комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю для участі у виставці учнівських робіт.


« повернутися

Вхід для адміністратора