A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Дубов'язівської селищної ради

Відбувся Серпневий форум педагогічних працівників Дубов’язівської селищної ради

Дата: 31.08.2021 12:58
Кількість переглядів: 18

Відбувся Серпневий форум педагогічних працівників

Дубов’язівської селищної ради

Напередодні нового навчального року традиційно проходять серпневі конференції та форуми педагогічних працівників, мета яких – аналіз результатів попереднього навчального року, обговорення реалізації нових освітніх стандартів, формування освітньої стратегії на майбутнє.

27 серпня 2021 року у конференцзалі Дубов’язівського НВК «СШ І – ІІІ ст. – ДНЗ» відбувся Серпневий форум педагогічних працівників, тема якого «Забезпечення якості освіти під час пандемії: виклики та перспективи». Представники закладів освіти Дубов’язівської селищної ради мали змогу в дружній атмосфері обговорити нагальні для усіх освітян питання – початку нового навчального року, вакцинації, створення безпечного освітнього середовища, здорової школи.

Із вітальним словом до педагогів звернулися Дубов’язівський селищний голова Леонід Білик і заступник селищного голови Олена Бохан, які підкреслили важливість забезпечення якості освіти та безпечного освітнього простору, наголосили на пріоритетності поширення інноваційних форм роботи з дітьми та залучення їх до активної творчої діяльності, задоволення їхніх інтересів і потреби у самовизначенні.    

Начальник відділу освіти, молоді та спорту Юрій Білан у своїй доповіді проаналізував результати діяльності закладів дошкільної, загальної середньої та позашкільної освіти, зокрема і в період карантинних обмежень, за 2020-2021 навчальний рік.

Спікерами форуму стали заступник директора з навчальної роботи Гружчанського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад» Володимир Філіпов, лікар загальної практики – сімейної медицини Віктор Пилипенко, практичний психолог Лебедівського НВК «ЗОШ І – ІІ ст. – ДНЗ» Світлана Веремій, практичний психолог Дубов’язівського НВК «СШ І – ІІІ ст. – ДНЗ» Любов Коритченко.

Разом із В. Філіповим учасники форуму розглянули ключові аспекти внутрішньої системи забезпечення якості освіти, вимоги та критерії оцінювання освітніх та управлінських процесів, обговорили моделі самооцінювання якості освітньої діяльності та управлінських процесів.

Забезпечення якості освіти неможливе без створення безпечного освітнього середовища. На превеликий жаль, далеко всі педагоги і батьки учнів усвідомлюють важливість вакцинації для збереження свого здоров’я та життя.

У межах форуму освітяни мали змогу отримати відповіді на хвилюючі питання щодо вакцинації та профілактики коронавірусної інфекції від В. Пилипенка.

         Під час роботи над розкриттям теми форуму спікери зазначили, що пандемія призвела до суттєвих змін у сфері освіти, зокрема стала основною передумовою введення дистанційного навчання. Прикметно, що не кожна дитина в Україні володіє достатнім рівнем знань щодо існуючих ризиків в цифровому середовищі та навичками безпечної поведінки в цифровому просторі, тому С. Веремій надала рекомендації керівникам закладів освіти щодо формування безпечної поведінки здобувачів освіти у віртуальному просторі, підкреслила ризики та переваги роботи у мережі Інтернет.

          Створення сучасного освітнього середовища неможливо уявити без тісної міжнародної співпраці. Досвідом налагодження та оптимізації міжнародного співробітництва з навчальними закладами іноземних країн поділилася із учасниками зібрання Л. Коритченко, яка відвідала Польщу разом із учнями Дубов’язівського НВК «СШ І – ІІІ ст. – ДНЗ» - учасниками українсько-польського проєкту «РАЗОМ – спільні дії польської та української молоді задля локальних природніх ресурсів».

         Підсумовуючи результати роботи форуму, начальник відділу освіти, молоді та спорту Дубов’язівської селищної ради Юрій Білан окреслив пріоритетні напрямки роботи у новому навчальному році, зокрема забезпечення рівного доступу дітей до якісної дошкільної освіти, створення безпечного і комфортного освітнього середовища задля збереження та зміцнення здоров’я дітей, підвищення результативності участі здобувачів освіти та педагогів у конкурсах різних рівнів, розвиток єдиного освітнього інформаційного середовища, забезпечення високої якості освіти з використанням технологій дистанційного навчання. 

Анна Лелюх


« повернутися

Вхід для адміністратора