A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Дубов'язівської селищної ради

І (селищний) етап обласного конкурсу-виставки технічної творчості з виготовлення макетів української садиби «Колиска роду – українська хата»

Дата: 19.10.2020 11:00
Кількість переглядів: 15

І (селищний) етап обласного конкурсу-виставки технічної творчості з виготовлення макетів української садиби «Колиска роду – українська хата»

         На сьогоднішній день великою популярністю користується такий різновид відпочинку як зелений туризм. Жителі міст, особливо мегаполісів, їдуть у сільську місцевість із метою повернення до першоджерел, знайомства із сільськими традиціями та культурою, народними промислами та ремеслами.

     Прикметно, що селяни намагаються максимально наблизити садиби зеленого туризму до автентичних, беруть за зразок традиційну українську хату. Із метою вдосконалення змісту і засобів національно-патріотичного виховання підростаючого покоління, виявлення та підтримки обдарованої учнівської молоді з 23.09.2020 до 12.10.2020 проводився І (селищний) етап обласного конкурсу-виставки технічної творчості з виготовлення макетів української садиби «Колиска роду – українська хата». У номінації «Садиби зеленого туризму» взяли участь 2 роботи учнів закладів освіти Дубов’язівської селищної ради: «Садиба зеленого туризму «Дивосвіт» групи вихованців ЦДЮТ Дубов’язівської селищної ради у складі Тертичної Діни, Прокопів Дарини, Зеленчука Івана, Абросімова Назара (керівник Сахнюк Т. О.), «Українська садиба» учня Курилівського НВК «ЗОШ І – ІІІ ст. – ДНЗ» Гусака Владислава (керівник Рева Л. М.).

Представлені конкурсні роботи відповідають Умовам конкурсу-виставки технічної творчості «Колиска роду – українська хата», демонструють можливості розвитку сфери зеленого туризму в Україні.

 Учасники конкурсу взяли за основу схему традиційної української хати ХVІІІ – ХІХ ст., відтворили з природних матеріалів основні елементи, притаманні садибам зеленого туризму.

На підставі підсумкового рішення журі конкурсу визнано переможцем І (селищного) етапу обласного конкурсу-виставки технічної творчості з виготовлення макетів української садиби «Колиска роду – українська хата» у номінації «Садиби зеленого туризму» роботу «Садиба зеленого туризму «Дивосвіт» вихованців гуртка «Декоративно-ужиткове мистецтво» Тертичної Діни, Прокопів Дарини, Зеленчука Івана, Абросімова Назара (керівник Сахнюк Т. О.). Робота над створенням макету садиби проводилася у 5 етапів: 1-й етап. Виготовлення оселі з картону,  дах з очерету, стіни розписані. Вона являється основним осередком де будуть надаватись послуги.

2-й етап. Виготовлення 3-х бунгало з картону з солом’яним дахом. У кожному може оселитись одна сім’я та провести вихідні дні. Усі вони розташовуються поблизу водойми, на якій  будуть жити птахи.

3-й етап. Виготовлення павільйону з газетних трубочок, який розміщений на водоймі.

4-й етап. Гойдалка з вербових прутиків та насадження (гортензія, квіти «гребінці»,  очерет.)

5-й етап. Розташування елементів на основі.

Конкурсну роботу переможців І етапу Конкурсу представлено на обласну виставку до комунального закладу Сумської обласної ради – обласного центру позашкільної освіти та роботи з талановитою молоддю.

Бажаємо учасникам конкурсу-виставки нових перемог та цікавих подорожей маршрутами зеленого туризму!


« повернутися

Вхід для адміністратора