A A A K K K
людям з порушенням зору
Відділ освіти, молоді та спорту Дубов'язівської селищної ради

Про підсумки проведення І (селищного) етапу конкурсу "Агенти здоров'я"

Дата: 08.11.2021 09:27
Кількість переглядів: 13

Хай буде здоров’я у вас і у нас!

Популяризація здорового способу життя серед дітей і молоді, формування в них активної життєвої позиції – запорука здоров’я майбутніх поколінь. Щодень засоби масової інформації пропонують споживачам інформаційного контенту реклами цигарок, алкогольних напоїв, фільми, у яких герої подекуди нехтують навичками здорового способу життя, демонструють процес вживання заборонених речовин. Безперечно, діти і учнівська молодь, які переглядають подібні відео, намагаються наслідувати улюблених героїв. І це, як не дивно, має згубні наслідки.

Але якщо дітям змалку прищеплювати розуміння необхідності збереження і зміцнення здоров’я, пояснювати користь від раціонального збалансованого харчування, ранкової зарядки, гігієнічних процедур, то юне покоління почне піклуватися не лише про себе, а й буде пропагувати користь здорового способу життя серед однолітків.  

Тому з метою привернення уваги громадськості до проблеми здорового способу життя у Дубов’язівській територіальній громаді протягом жовтня проходив І (селищний) етап обласного конкурсу відеороликів «Агенти здоров’я». На Конкурс представили відеороботи учні Чернечослобідського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад», Дубов’язівського навчально-виховного комплексу «спеціалізована школа І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад», Сніжківської філії Чернечослобідського навчально-виховного комплексу «загальноосвітня школа І – ІІІ ступенів – дошкільний навчальний заклад». Конкурс проходив у двох вікових категоріях: І – 8-10 років, ІІ – 11-13 років, ІІІ – 13-18 років.

Учні представили відеороботи, спрямовані на формування культури здоров’я через упровадження форм активного дозвілля, відповідального ставлення до особистого здоров’я і здоров’я інших. Юні здобувачі освіти Дубов’язівського НВК «СШ І – ІІІ ст. – ДНЗ» Дедерко Поліна, Зенченко Артем і Кошевець Поліна продемонстрували важливість дотримання розпорядку дня, прогулянок на свіжому повітрі, активних фізичних вправ, розповіли про важливість догляду за своїм тілом. Учні Сніжківської філії Чернечослобідського НВК «ЗОШ І – ІІІ ст. – ДНЗ» Шкумат Тетяна, Білошицька Діана, Дорчинець Ігор, Мірханова Альона, Резнік Юлія у гумористичні формі повідомили про важливіть гігієни рук, особливо перед прийомом їжі.  А Бойко Софія, Михайліченко Каріна, Барабаш Владислав, Гаряча Лілія, Думенко Дмитро, Калина Іван, Мамоненко Вікторія, Маняк Владислав, Мозгова Вікторія, Сурело Віта, учні Чернечослобідського НВК «ЗОШ І – ІІІ ст. – ДНЗ» обрали для висвітлення проблему здорового харчування і обґрунтували важливість овочів і фруктів у раціоні кожного з нас.

 Згідно з підсумковим рішенням журі конкурсу переможцем у І віковій категорії визнано роботу «Хай буде здоров’я у вас і у нас» учнів Дубов’язівського НВК «СШ І – ІІ ст. – ДНЗ», ІІ місце у ІІ віковій категорії посіла відеоробота «Всі бігають, поспішають, про здоров’я забувають» здобувачів освіти Сніжківської філії Чернечослобідського НВК «ЗОШ І – ІІІ ст. – ДНЗ», ІІІ місце – «Вітамінна бомба» учнів Чернечослобідського НВК «ЗОШ І – ІІІ ст. – ДНЗ».

Відеоролики учасників фестивалю можна переглянути у мережі Фейсбук у спільноті «ЦДЮТ Дубов’язівської селищної ради».

Сподіваємося, що поради і рекомендації підростаючого покоління щодо збереження і зміцнення здоров’я стануть у нагоді кожному!

 

 


« повернутися

Вхід для адміністратора